Natuurlijk paardhouden

Een belangrijke activiteit op Hof ter Weyden is het houden van paarden op een manier die hun natuur respecteert. De paarden leven in groep. Ze hebben de mogelijkheid in hun gemeenschappelijke loopstal te eten, te drinken en te schuilen. Dag en nacht kunnen ze naar de wei en op de pistes lopen. De bodem in de wei en stal is zo goed mogelijk aangepast aan hun behoeften. De paarden staan bv. nooit op stro in hun eigen mest! De weiden worden niet met dierlijke of chemische mest bewerkt en worden ingezaaid met speciaal paardengras en kruiden- en bloemenmengsels. Grazen op de weides hangt af van de fructaanindex. 

De paarden krijgen enkel ruwvoer en gerststro van de beste kwaliteit en krijgen vitaminen en mineralen bijgevoerd. Ze zijn natuurlijk bekapt en dragen nooit een deken. En ze worden behandeld met alternatieve methodes zoals acupunctuur, Chinese kruiden, shiatsu en cranio-sacrale therapie. 

Neem gerust contact op indien U geïnteresseerd bent in natuurlijk paardhouden. Het is belangrijk ervaringen uit te wisselen over deze relatief nieuwe methode van paardhouden die het welzijn van de dieren centraal stelt.