Methode

Iedereen die het inzicht verwerft dat men op natuurlijke wijze met paarden kan omgaan en die het geduld kan opbrengen om deze manier van communiceren te leren zal ongetwijfeld verrast zijn van het resultaat. Er wordt stapje per stapje gewerkt, eerst aan het touw vanop de grond (grondwerk) tot de verhouding paard-mens er een van wederzijds vertrouwen en respect is. Ook voor het zadelmak maken gaat men op die manier tewerk. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het inladen van paarden in een trailer! Bij het rijden wordt er gewerkt met lichaamstaal en focus: het paard beweegt, draait, draaft, galoppeert en stopt omdat het de positie en intentie van de ruiter voelt en er gewillig op reageert. Voor diegenen die dat willen of voor de een of andere reden niet meer kunnen of mogen rijden, kan er ook los gewerkt worden, zonder het paard te bestijgen. 

Je kan echt observeren hoe je paard naar oplossingen zoekt en vragen stelt. Je moest trouwens eens paarden bezig zien die dressuur doen op natuurlijke wijze, zoals met Frédéric Pignon en Alexander Nevzoroz! Of denk maar aan opvoeringen gebaseerd op NH zoals Cavalia.

Fotogalerij Erika met Karlo.

Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo Erika met Karlo